Girls – ett måste

Pratade med en kär vän igår om igenkänningsfaktorn och realismen i tv-serien Girls. Serien är i princip outömlig på roliga ankedoter och konstiga händelser som man på ett eller annat sätt kan relatera till som tjej i 20-30 års åldern. Eftersom Girls har seriestart på SVT ikväll kl 22.30 så är det passande med en liten påminnelse om hur sevärd serien är, för den som inte hittat till den ännu. Det är just realismen och den jordnära-tonen i Lena Dunhams serie (Dunham spelar för övrigt även huvudrollen som Hannah) samt skådespelarnas insatser som verkligen känns genuina som gör serien helt awesome. Det är svårt att ens beskriva den, för inga beskrivningar tycks ge serien rättvisa. Att se ett avsnitt är som en coctail av adrenalin & lyckoämnen, man blir så lycklig.

Trots att den handlar om fyra unga kvinnors liv i New York och deras jakt på lycka och att hitta sig själva, så är handlingen väldigt långt ifrån den numera klassiska Sex and the city-stilen man vanligtvis associerar med kvinnor i New York. Det är inga high-fashion kvinnor vars dagar handlar om shoppingspree av Louboutin-skor, förmögna män som bjuder på resor och Cosmopolitandrinkar, utan istället handlar Girls om vardagsbekymmer kring arbetslöshet, karriär, fantasier, sökandet efter sig själv som de flesta upplever, killbekymmer, sex, utseende och vänskap vilket man känna igen sig i oavsett om man så är infödd New York bo eller bor i en liten håla utanför Skövde.

Handlingen spetsas med en hel del självdistans och tragikomiska glimtar, vilket gör så gott som varenda avsnitt till en orgie i skratt. Jag rekommenderar er som inte sett Girls att följa serien, för inblicken den ger i Hannahs, Marnie, Roshanna och Jassas liv är verkligen guld värd.

Nedan kan ni se Hannah ha en liten monolog med sig själv via twitter och dansa till Robyns Dancing on my own efter att hon fått reda på att hennes ex sen gymnasietiden är homosexuell. En av de bästa klippen under säsong ett.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: