Blogg revival

Har länge funderat på att börja blogga igen, har saknat utrymmet att ventilera på. Nu har det gått ungefär ett år sedan denna bloggen hamnade i dvala och sedan några månader tillbaka har jag vägt för- och nackdelar med bloggande och insett att nackdelarna är rätt små och de flesta av dem sitter i mitt huvud. Jag överväge att skapa en helt ny blogg, börja om på nytt, men sen tänkte jag att denna kan tjäna lika gott som vilken annan.

Vill bara klargöra några saker innan jag börjar. Titeln “Tuggmotstånd” står inte på något sätt för Tugg mot en fallos eller klart uttryckt tugg mot en kuk, utan står för att när bloggen påbörjades så ville jag skapa debatt och komma med mer insiktsfullt och nyanserat bloggande än vad jag upplevde att majoriteten av tjejerna i min ålder gjorde. Ett litet pretantiöst grepp månne, men sån är jag. Jag vill ge lite tuggmotstånd till läsaren. Efterhand så engagerade jag mig dock alltmer i frågor rörande genus och jämställdhet och fastnade bland kommentarerna på vissa antifeministiska bloggar (ingen nämnd, ingen glömd) där aliaset tolkades på annat sätt än det kanske var meningen.

Sen, kommer jag försöka att inte vara lika privat som tidigare. Jag har en förmåga att tro gott om mina medmänniskor och kanske även säga lite för mycket, vilket folk gärna vill använda emot mig om jag hamnar i konflikter och diskussioner på nätet. Eftersom man lär sig av sina misstag (ibland åtminstone) ska jag försöka hålla min blottande sida på halster. Det blir inte självcensur in absurdum, men åtminstone lite mer pli på självutlämnandet.

Jag hoppas åtminstone att jag ska orka blogga någorlunda. Så ja, första inlägget på snart ett år – stort.

Advertisements

2 thoughts on “Blogg revival

  1. listoplisto says:

    Jag gjorde samma sak… hade ett uppehåll på ett och ett halvt år innan jag tog upp bloggandet igen. Och det är inte helt enkelt. Jag har lite svårt att hitta rätt nivå för mig själv, det finns massor jag skulle vilja skriva men som skulle kräva en anonym blogg. Så risken är att det blir för ytligt och glättigt, men jag tänker att det blir vad det blir.
    Välkommen tillbaka i alla fall 🙂

  2. Känner samma sak faktiskt, nivån är inte glasklar. Jag har tänkt till litegrann men får skrivkramp när jag funderar för mycket. Vill helst bara häva ur mig allt jag funderar och tänker på men vet att det har sina baksidor också. Tack så mycket 🙂 Får hoppas att lusten hänger med ett tag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: