Fascinerande film.

Igårkväll såg jag en helt underbar film. Förmodligen den bästa jag sett på länge (och jag ser rätt mycket film). Never let me go heter den och har premiär här i Sverige i slutet av mars. Det är en filmatisering av romanen med samma namn av Kazuo Ishiguro som handlar om tre ungdomar som uppfostras i ett syfte på ett vad man kan tro vanligt brittiskt internat.

Jag brukar visserligen vara en sucker för romantiska draman, men den här befinner sig i en annan dimension. Ibland räds man att filmen ska bli för mycket chick flick när den rör sig inom den genren, men denna blir varken sjåpig eller för mycket utan istället väldigt fascinerande och gav mig en riktig tankeställare.  Jag vill dock inte avslöja för mycket om handlingen, så jag citerar bara det som står om den på imdb:

“As children, Ruth, Kathy and Tommy, spend their childhood at a seemingly idyllic English boarding school. As they grow into young adults, they find that they have to come to terms with the strength of the love they feel for each other, while preparing themselves for the haunting reality that awaits them.”

I rollerna ser man brillianta Carey Mulligan (från hyllade An Education), Andrew Garfield (från bland annat The social network) och faktiskt förvånande bra Kiera Knightley. Även barnskådisarna är riktigt övertygande och bra och man blir lite nostalgisk till hur det var i mellanstadiet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: