Vinterparadis i Piteå.

Har haft världens mysigaste helg hos farmor i Piteå. Brorsans lag hade hockeymatch där på lördagskvällen och eftersom farmor bor där följde vi med hela familjen och bodde hos henne. Vi åkte dit på lördagsförmiddagen, kom dit lagom till eftermiddagskaffet som stod framdukat och klart när vi anlände. Farmor hade bakat en fantastiskt chokladkaka med marsipan i botten som riktigt smälte i munnen och sen typ tio par olika småkakor som stod och väntade på oss, precis som det ska vara hos en farmor. Kaffet från perkulatorn var riktigt gott efter några timmar i bilen och en relativt tidig lördagsmorgon.

Jag älskar när man är framme efter att ha kört de 21 milen till Piteå, när man kommer in i stan, glider förbi Statiol, uppför lasarettsbacken och ner igen till stadshuset och sedan förbi Strömlida och ser ut över isen på fjädern och sedan upp för den långa backen upp till villaområdena där farmor bor. Snart ser man huset och efter en stund svänger pappa in med bilen på uppfarten och man ser det där huset som alltid sett likadant ut och alltid varit lika välkomnande. Ett funkishus från 1970-talet och förmodligen områdets mest välskötta rabatt som under vintertid pyntas med en marschall och en välfyllt fågelholk för pippifåglarna som hon vårdar som om det var hennes barn. När man kört in där och parkerat s spritter det i benen av både spänning (man blir ëtt barn igen) och stelhet efter att ha suttit i drygt två timmar, så man hoppar ur bilen och springer in i värmen och det stora huset där bästaste farmorn väntar.

Sen blev det släktmiddag då faster och farbror var där, efter det fort iväg på matchen mellan Björklöven och Piteå som brorsans lag vann stort. Själv förfrös jag lite halvt tårna i för kalla skor, men det var det värt. På kvällen blev det ost, kex och vin vid melodifestivalen innan vi tog vårt förnuft till fånga och bytte kanal till klungans humorshow. På söndagen åkte övriga familjen hem men jag stannade kvar hos farmor, så vi tog en promenad i det kalla men vackra vintervädret. Jag älskar Piteå. Jag älskar farmor också. Riktigt härlig helg. Berättar mera senare ikväll.

vinterparadis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: