Katrin är mor till alla barnen

Katrin är inte bara mor till världens kanske sötaste lilla bebis Ringo som man blir helt salig av att se, moderskapet i henne har nått helt nya proportioner idag. Jag blev faktiskt genuint glad när jag såg vad Katrin Zytomierska håller på med på sin blogg. Hon har insett, om än kanske något sent (men bättre sent än aldrig!) att det finns barn i vårt välfärdsland som trots det lever i fattigdom och inte får några julklappar på julafton. Att hela 340 000 barn har föräldrar som inte har råd att köpa julklappar och där julen blir en pina eftersom föräldrarna inte känner att dom kan erbjuda sina barn allt det där som de flesta andra gör och barnen sitter utan klappar på julafton.

Så nu har Katrin startat en insamling, där privatpersoner och företag kan skicka in pengar till ett konto. En privatperson har redan skänkt 10 000 kr, en annan 5000 kr! Sen får föräldrar till barn som lever i en svår ekonomisk situation välja ut en julklapp på högst 300 kr från nätet och Katrin skickar ut dom till om rätt förutsättningar gäller, så länge sponsorpengarna räcker! Är inte det ett jävligt bra initiativ så säg? Nu har dessutom transporter ordnats så tomtemor Katrin kan leverera ut klapparna. Jag håller visserligen inte med henne om att det inte handlar om politik, men det är en annan fråga.

Det är en otroligt fin gest och ett bra initiativ av Katrin att se till att fler barn i vårt land får njuta av allt vad julafton kan innebära! Att få en fin klapp som dom tycker om och känna sig som en i gemenskapen. Det borde alla barn få. Helt klart, förutom lussebullar, knäck, massa julmat, julskinka, julmust och grant och pynt i massor!

Det är även fascinerande och bra att se att Katrin förstår vilken maktfaktor hon spelar och hur mycket hon kan påverka. Det är väl bara att önska att övriga storbloggare följer exemplet. Blondinbella kanske kunde dela med sig lite av sina surt förvärvade stålar till folk som lever på marignalerna, till jul. Och jag tycker att du, som läser det här, ska skicka en slant till Zytomierskas insamling också, om du känner att du får lite dåligt samvete och faktiskt har råd. Visst?

katrintomte

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: