White winter hymnal.

Det snöar, ja det verkligen öser ner, stora snöflingor som cirklande faller ner från himlen. Det har snöat hela natten och det fortsätter att snöa, så bilarna hamnar under ett tungt kompakt täcke och alla gator är så insnöade att man får plumsa för att ta sig någon vart. Det är vackert, lugnande, mjukt och fint. En gräddig vit matta som täcker allting som tidigare var jordigt trött och höstligt sprött.

Jag läser frustrerade statusuppdateringar på facebook skrivna av en kompis som inte tar sig ut med bilen från garageuppfarten för att det inte plogats ännu och jag kan inte låta bli att fnissa till över hur handlingsförlamade vi människor blir när servicen inte fungerar som den ska och vinterns gräddiga täcke isolerar oss motvilligt. Och då är vi ändå vana häruppe, i jämförelse med kaoset som orsakas i de södra delarna när snön slår till, varje år.

Och jag lyssnar på White winter hymnal av Fleet foxes och njuter, känner välbehaget strömma genom kroppen från huvudet ända ner till tårna och upp igen, värmer händerna som är frusna av tangentbordsgymnastik, dålig kroppscirkulation och ett tunt men iskallt drag från fönsterkarmen intill. Musikvideon får tankarna att gå till sagor när man var liten, tomtar och troll, sinnesfrid, dom vackra årstiderna vi är gynnade med här, människans litenhet i jämförelse med naturens storhet och allt mys, glädje och innerlig kärlek som jag förknippar med december och jag längtar plötsligt instinktivt efter julen och sjunger med…

I was following the pack
all swallowed in their coats
with scarves of red tied ’round their throats
to keep their little heads
from fallin’ in the snow
And I turned ’round and there you go
And, Michael, you would fall
and turn the white snow red as strawberries
in the summertime

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: